Het leven geeft mij inspiratie

Steeds weer kom ik diezelfde vraag tegen: Wat is de volgende stap en hoe maak je die succesvol? Dit geldt in mijn werkzame leven en ook in mijn persoonlijke leven.

Mijn inspiratie haal ik uit de levens van mensen die een verschil maken. Mensen als Mandela, Ghandi, de Dalai Lama.
Mijn visie op mens-zijn, de rol die je kunt spelen als je werkelijke keuzes maakt, vind ik onder andere terug bij Stephen Covey, Deepak Chopra en Eckhart Tolle.

Mijn belangrijkste leermeester, echter, is het leven zelf.

mijn werkzame leven....
Het enthousiasme waarmee ik aan mijn eerste baan begon. De frustratie als iedereen hard werkt en het resultaat uitblijft. De twijfel: ligt het aan mij, aan die ander, of is het gewoon omdat het tegenzit? Het maakt niet uit, ik moet er iets mee.
De vreugde en inspiratie die ik voel als ik met anderen de visie kan delen; als we eindelijk, soms na jaren van hard werken en talloze tranen, samen het succes kunnen vieren.

....en mijn persoonlijke leven.
De vreugde die ik voelde bij de geboorte van mijn kinderen. En de zorg die ik voel als ik niet het vertrouwen heb dat het goed met hen gaat.
De intense verbondenheid die ik voelde toen zij, de moeder van mijn kinderen, in mijn armen overleed, omdat ze genoeg gestreden had en haar leven in vervulling was gegaan.
Het auto-ongeluk, dat ik maar net overleefd heb, en dat me het besef gaf dat er nog veel dingen waren die ik echt wilde en die ik niet aan het doen was.

Allemaal gebeurtenissen die me leren wie ik ben, wat ik kan en wat ik echt wil. Hier ben ik dankbaar voor.
Het leven is er om ten volste te leven: woekeren met je talenten, jezelf ontplooien en je eigen unieke weg bewandelen. Voor jezelf, en ook omdat je dan voor anderen het meeste waard bent.