Leergang: Ambacht van het Leven

Er knaagt iets. Je hebt onrustige dromen en ligt er af en toe wakker van. Misschien sta je voor een nieuwe stap in je leven en twijfel je. Wellicht is je privé-werk balans verstoord en vraag je je af of je tegen een burn-out aanzit. Of misschien loopt het contact met je partner, je familie of met bepaalde vrienden de laatste tijd stroef…

Ieder van ons herkent hier wel iets in. Ondanks goed bedoelde tips en adviezen van familie, vrienden en bekenden blijf je met vragen zitten. Je wilt daar iets mee doen en gaat op zoek.

‘Ambacht van het leven’ is misschien iets voor jou. Het is een leergang voor mensen die gezond in hun leven staan en dat ook graag zo willen houden. In het professionele programma krijg je inzicht in je eigen patronen. Je laat achter je wat in de weg zit en leert je kwaliteiten beter in te zetten. Leven is topsport: de mooiste resultaten komen niet vanzelf. ‘Ambacht van het leven’ verhoogt het plezier van alledag en voorkomt ‘blessures’.

In de leergang, die een jaar duurt, heb je driemaal een intensief, individueel gesprek. Hierbij ga je diep in op je persoonlijke vragen. Daarnaast wordt er 6 maal per jaar, op een vaste avond, gewerkt met diverse thema's. Dit doe je in ontmoeting met anderen. Je gaat op zoek naar je bronnen en drijfveren en je leert ze te gebruiken als voedingsbodem voor je persoonlijke ontwikkeling.

Programma:

In het eerste individuele gesprek maak je een genogram: dat is een stamboom waarin je onderzoekt welke gebeurtenissen in je familiegeschiedenis een bepalende rol spelen. Ook maakt een spiegelgesprek deel uit van de individuele gesprekken.
Tijdens de avonden komen diverse thema’s aan bod die aan de basis van je patronen en kwaliteiten liggen. Je werkt met familieopstellingen en met modellen en technieken uit NLP en Transactionele Analyse. Al doende leer je jezelf beter kennen en krijg je meer handvatten om je leven vorm te geven.

*citaat van Tjitske Jansen

"Ik heb het opgegeven te zijn zoals ik ben. Ik groei maar mee met wie ik worden zal."*

Het aantal plaatsen is beperkt; klik hier om je tijdig aan te melden