Harry Cremers: Ondernemen met visie

Bouwstenen van coaching voor professionals

In onderstaand schema zie je meer over de verschillende bouwstenen van coaching voor professionals.

Groei

Groei gebruik je actief om je loopbaan vorm te geven. Hiervoor staan verschillende instrumenten tot je beschikking. Met behulp van assessments breng je je potentieel in beeld. Je onderzoekt de rol van je ervaringen, je gedrags- en gedachtenpatronen en transformeert die zo nodig. Bij belangrijke beslissingen rond carrière-kansen en het vormgeven van je ambitie toets je de ins en outs die een rol spelen. De coaching is gericht op helderheid, inzicht en actie. Je ontwikkelt nieuwe kwaliteiten. Het geeft je het vertrouwen om je volgende stap te zetten.

Leiderschap

Leiderschap gaat over ontwikkeling en zelf-ontplooiing. Jij hebt het heft in handen. De coach loopt met je mee en legt zijn ervaring en inzicht naast het jouwe. Hij daagt je uit nieuwe perspectieven te ontwikkelen. Vaak gaat dit over invloed, impact en nalatenschap. Je leert van je belemmeringen en valkuilen en oogst de parels van je inspanningen. Permanente reflectie is als een mentale opfrisser en brengt continuïteit in je ontwikkeling. Het is een ijkpunt voor persoonlijke groei.

Basis

Hier is de coaching gericht op de basisvaardigheden voor managers en leidinggevenden. Souplesse in de omgang met andere mensen is vaak een kunst. Zeker in je werk. Je hebt te maken met klanten, medewerkers, collega’s, leidinggevenden of commissarissen. ‘Basis’ omvat onder andere trainingen op het gebied van communicatie en managementvaardigheden. Er zijn modules die inzicht verschaffen in menselijke interactie en in de diepere dynamiek van organisaties. Naast groepstrainingen (die eventueel in-house gegeven worden) kun je ook kiezen voor een individueel traject.

Balans

Er zijn momenten in ieders loopbaan dat het niet soepel loopt. De druk neemt toe met overmatige stress of zelfs burn-out tot gevolg. Misschien lijdt je privéleven onder je werk. Of je herkent een patroon waarbij je baas, je collega’s, of de inhoud van je werkzaamheden, je niet meer bevallen. Dan zoek je ‘balans’. Wat zijn de diepere oorzaken? Zitten er misschien verborgen overtuigingen, of onbewuste gedachten en gevoelens, in de weg? De coaching reikt je de handvatten aan die jou weer in je kracht zetten.

Wil je weten welke programma’s Trescee aanbiedt voor coaching van Professionals? Ga dan naar de Coachingkaart voor professionals.