De geboorte van Franciscus

Op zijn veertigste verjaardag wordt Paul geconfronteerd met het feit dat zijn leven op een dood spoor zit. Hij gaat in op een uitnodiging voor een seminar, de hoop daar iets aan te kunnen veranderen. Thuisgekomen wordt hij weer geconfronteerd met de harde werkelijkheid: Miranda, zijn vrouw heeft een ziekte die al een zware tol van haar geëist heeft. Bij het seminar van Covey ontmoet Paul Franciscus, een jeugdvriend en inmiddels lifecoach. Deze biedt Paul hulp aan. Nadat zijn vrouw opnieuw een operatie heeft ondergaan, realiseert Paul zich eens te meer dat zijn plek bij zijn kinderen is, en bij zijn vrouw. Er is geen ruimte voor zijn eigen passie.
Paul gaat toch in op het aanbod van Franciscus en samen ontrafelen ze Pauls motieven en verborgen wensen. Paul is algemeen directeur van een grote onderneming en Franciscus helpt hem ook zijn leiderschapsstijl te veranderen. En dan komt er opnieuw een vriendin van vroeger in Pauls leven. Zijn hele leven wordt overhoop gehaald en alles komt ter discussie te staan. Door de heftige gebeurtenissen in zijn leven komt Paul erachter wie hij werkelijk is.

In deze roman beschrijft Harry Cremers de reis die een mens maakt om vanuit zijn eigen herkomst, de patronen en overtuigingen die hij daaruit meeneemt, tot zijn eigen diepste wezen te komen. Het laat zien hoe het leven van alles op onze weg brengt opdat wij de keuzes leren te maken die dienend zijn aan het pad dat de ziel voor ons gekozen heeft.

Wat zeggen anderen over dit boek?

‘In dit fascinerende boek speelt Harry Cremers een sluw spel met zijn lezers waardoor je tot de laatste bladzijde getriggerd blijft en wilt doorlezen. Lezen!’
Geert Kimpen, schrijver van De Kabbalist, De geheime Newton, De prins van Filettino.

’Een boek dat je bij je nekvel grijpt en de pagina’s binnen sleurt. Harry slaagt er in de dilemma’s van zijn personages tot die van jou te maken. Tot de finale die je verbijsterend achterlaat.
Christine Pannebakker, schrijfster van De Week, Vrouwenpower.