Een blik in de spiegel

"Een spiegel reflecteert de zichtbare werkelijkheid, zonder er een waardeoordeel over uit te spreken. Hij toont ons het mooie en het lelijke, het aangename en het onaangename. Hij heeft geen andere keus. Ik kan hem verbergen of kapot gooien, mijn eigen verschijning blijft daardoor onaangetast."

Waar sta jij op dit moment in je leven? Wat heeft je geschiedenis je gebracht en waar ga je heen? Waar ligt je groei en je ontwikkeling?

Bij een spiegelgesprek kijk je in de spiegel van je leven. Je kijkt naar wat het leven je tot nu toe gebracht heeft, je onderzoekt de essentie van het pad dat voor je ligt. Waar ligt je kracht? En wat zijn de uitdagingen en valkuilen? 

In een spiegelgepsrek maak ik vaak gebruik van tarotkaarten. De voorstellingen of beelden van de Tarotkaarten beschrijven zieletoestanden. We kunnen ze bestuderen om ons innerlijk uit verschillende perspectieven beter te leren kennen. Ze zijn ‘positief’ noch ‘negatief’, vóór ons noch tegen ons. In het spiegelgesprek dienen Tarotkaarten als hulp ter oriëntering op de onoverzienbare weg van de eigen bewustwording.

Ontdek de parels die je verworven hebt en oriënteer je op wat voor je ligt. Gun jezelf de rust en het inzicht dat een spiegelgesprek brengt. Het geeft je energie en kracht. 

"Als ik terugkijk op mijn leven zie ik pijn, fouten en hartzeer. Als ik in de spiegel kijk zie ik kracht, opgedane wijsheid en ben ik trots…"